ÎNTREVEDEREA MEMBRILOR COMISIEI SECURITATE NAȚIONALĂ CU DELEGAȚIA COMITETULUI MILITAR NATO

Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au avut o întrevedere cu o delegație oficială a Comitetului Militar NATO, condusă de amiralul Robert Bauer.

Discuțiile s-au axat pe reformele în domeniul securității, inițiate în Republica Moldova, subiectul reglementării transnistrene, parcursul european al țării noastre, precum și instrumentele de asigurare a respectării drepturilor omului în cadrul forțelor armate.

Totodată, oficialii s-au referit la subiectul securității naționale și regionale, în contextul războiului din Ucraina, precum și intențiile de destabilizare care vizează Republica Moldova. În acest sens, s-a enunțat faptul că autoritățile din Republica Moldova pun accent pe dezvoltarea și eficientizarea sectorului de securitate și de apărare.

La întrevedere, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au exprimat aprecierea față de sprijinul acordat de NATO în contextul soluționării problemelor cu care se confruntă Republica Moldova, precum și în consolidarea eforturilor comune de asigurare a păcii și stabilității în lume și în regiune.

La întrevedere au participat vicepreședinta Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Ana Racu, secretarul Comisiei, Andrian Cheptonar și membrii acesteia – Oazu Nantoi și Ion Șpac.

Sursa: parlament.md