Totul despre românca devenită bunică la 23 de ani
Povestea de viață a Rifcăi, o tînără din comunitatea romă din Vaslui, a uluit o lume întreagă. Ea a devenit bunică la doar 23 de ani și era cu trei ani mai tînără decît o altă femeie din Yorkshire, Marea Britanie considerată pînă atunci cea mai tînără bunică din lume. Rifca a născut primul copil la 12 ani, scrie Click.ro.
Se numește Rifca Stănescu și în 2012 a devenit cea mai tînără bunică din lume, la 23 de ani. Jurnaliștii străini au venit în România ca să o cunoască pe tînăra din comunitatea romă, din județul Vaslui și au rămas foarte impresionați de povestea ei de viață.
Născută în 1985, Rifca a sfidat dorințele familiei sale și a fugit cu vînzătorul de bijuterii Ionel Stănescu pe cînd avea 11 ani, iar el 13.
Părinții nu au fost de acord și au adus-o acasă, dar ea a fugit din nou.
”Au fost multe lupte. Odată, tatăl meu chiar l-a atacat pe soțul meu cu un cuțit. El i-a cerut 500.000 de lei despăgubiri. Familia mea m-a dus acasă, dar după trei zile am fugit din nou să fiu cu el.”
”Am vrut să mă căsătoresc cu el, așa că, după ce ne-am petrecut noaptea împreună, nu a mai existat nici o modalitate de a ne despărți cineva. Eram promisă familiei unui alt băiat de cînd aveam doi ani, dar eu nu mi-am dorit asta”, a povestit Rifca.
Un an mai tîrziu, Rifca a născut la 12 ani primul ei copil. Pe Maria. A fost ajutată să nască de mama ei, o bunică de 40 de ani.
După nașterea Mariei, familia lui Ionel i-a plătit tatălui Rifcăi o zestre și totul a fost aranjat.
Rifca a spus că a implorat-o pe fiica Maria să rămînă la școală și să-și termine studiile.
În ciuda rugăminților părinților ei de a-și continua studiile, Maria a urmat calea mamei și a născut la vîrsta de 11 ani.
”Sunt bucuroasă că sunt bunică, dar ne-am dorit altceva pentru Maria și altceva pentru mine”, a spus Rifca jurnaliștilor britanici care au intervievat-o.
Ea a povestit că în comunitatea țigănească din România este obișnuit ca cuplurile să se căsătorească tineri.
”Nu am încercat să o opresc pe fiica mea să se căsătorească pentru că asta este tradiția, așa se întîmplă”.
În cultura țigănească, virginitatea este foarte prețuită și femeile sunt căsătorite de foarte tinere, astfel încît soții pot fi siguri că soțiile alese sunt fecioare, iar în funcție de frumusețea acestora se stabilește și zestrea băiatului pe care trebuie să o plătească familiei fetei.
Pierderea virginității înseamnă anularea oricărei înțelegeri.