PREȘEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN, CHARLES MICHEL: SUMMITUL COMUNITĂȚII POLITICE EUROPENE ESTE UN SIMBOL PUTERNIC

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost întîmpinat astăzi la Bulboaca de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. El a spus jurnaliștilor prezenți la Summitul Comunității Politice Europene, că evenimentul de astăzi este unul foarte important, un simbol al cooperării.

„Evenimentul de astăzi este un simbol. Faptul că am venit aici este un semnal puternic. Sîntem 45 de țări reprezentate aici în Chișinău, avem o voință politică determinată să coordonăm și să cooperăm în domeniul energetic, de securitate și infrastructură. Avem astăzi ocazia să discutăm toate aceste subiecte și să încercăm să construim mai multe discuții pentru a apără interesele comune. Cunoaștem agenda și sînt sigur că vom avea intervenții de succes, nu avem dubii că oamenii își doresc o Europă mai puternică”, a spus oficialul.

El a adăugat că Comisia Europeană va publica pînă la finele verii un raport în scris cu privire la extindere, iar subiectele legate de Republica Moldova ar putea fi puse în discuție pînă la finele anului.

Sursa: Moldpres