PREȘEDINTA MAIA SANDU, LA SUMMITUL COMUNITĂȚII POLITICE EUROPENE: „M-AM BUCURAT SĂ-L REVĂD ÎN MOLDOVA PE PREȘEDINTELE FRANȚEI, EMMANUEL MACRON”

La summitul Comunității Politice Europene, Președinta Maia Sandu i-a mulțumit Președintelui Franței, Emmanuel Macron, pentru susținere și prezență. „M-am bucurat să-l revăd în Moldova pe Președintele Franței, Emmanuel Macron, în cadrul summitului Comunității Politice Europene, găzduit de țara noastră. I-am mulțumit pentru inițiativa de a crea această platformă de dialog, atît de necesară în timpurile prin care trece întreaga Europă. Țările europene trebuie să lucreze mai strîns ca niciodată, pentru a opri războiul barbar dus de Rusia în Ucraina și a restabili pacea pe continent”, a spus șefa statului.

Președinta a mai menționat că: „În efortul de aderare la Uniunea Europeană, țara noastră se bucură de sprijin și solidaritate fără precedent din partea Franței, fapt pentru care i-am mulțumit încă odată Președintelui Macron. Moldova va valorifica acest sprijin pentru a contribui la întărirea democrației în blocul comunitar și în vecinătatea acestuia. Moldova este Europa și vom demonstra aceasta prin reforme concrete”.

Sursa: presedinte.md