PREȘEDINTA MAIA SANDU A DISCUTAT CU DIRECTORUL GENERAL AL DG NEAR, GERT JAN KOOPMAN

Șefa statului a avut o întrevedere cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, aflat în vizită de lucru la Chișinău. Oficialii au discutat despre progresele făcute de Republica Moldova în domeniile cheie vizate de cele nouă recomandări ale Comisiei privind obținerea statului de țară candidată la aderare la UE.

Cetățenii Republicii Moldova au ales un viitor european la ei acasă și au spus răspicat acest lucru la Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai. Comisia Europeană și statele membre ale UE ajută Republica Moldova să construiască o viață sigură și prosperă pentru toți cetățenii, prin susținerea instituțiilor care asigură ordinea publică și economia națională. Republica Moldova mizează și în continuare pe asistență suplimentară din partea Uniuni Europene pentru a fortifica instituțiile publice.

Recent, Uniunea Europeană a anunțat că alocă opt milioane de euro care vor ajuta antreprenorii din țară să-și dezvolte afacerile și să deschidă noi locuri de muncă. Banii vor veni sub formă de fonduri nerambursabile pentru cofinanțarea a șapte programe pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. La fel, datorită acceptării recente a Republicii Moldova în Mecanismul pentru Interconectarea Europei vom putea obține finanțări pentru dezvoltarea infrastructurii în sectorul transporturilor, al energiei și în cel digital.

Sursa: presedinte.md