PENULTIMELE CELE MAI PERICULOASE ALEGERI PENTRU MOLDOVA

Cu cît războiul din Ucraina se prelungește, cu atît influența rusă va crește

Autor: Mihai CONȚIU

Afirm că alegerile locale care vor urma sunt penultimele cele mai periculoase pentru Republica Moldova deoarece ultimele alegeri periculoase vor fi cele parlamentare, iar asta în raportările Republica Moldova – UE și Republica Moldova – Federația Rusă.

Pentru Kremlin, aceste alegeri locale sunt de o importanță colosală. Vladimir Putin spunea că ”e dreptul guvernării de la Chișinău de a se retrage din CSI și a se integra în UE”, calificînd aceste tendințe neprietenoase cu Rusia și împotriva voinței populare a moldovenilor, completînd cu afirmația că ”cetățenii moldoveni vor decide direcția Țării”. Anume din această ultimă zicere a lui înțelegem de ce Kremlinul finanțează masiv Opoziția moldovenească pro-rusească.

Putin are nevoie de o majoritate pro-rusească în Republica Moldova prin cîștigarea a cît mai multor Primării de către forțele politice patronate și finanțate din umbră de Kremlin prin Ilan Șor, Plahotniuc ori Usatîi, de către candidații PSRM, PCRM și liota celorlalți pitici politici pro-ruși. O luptă interesantă se va desfășura pentru Primăria Chișinăului. Ion Ceban e de departe favorit, însă dacă va ajunge în turul doi, și va ajunge, avînd drept contracandidat pe reprezentantul PAS, atunci vom avea parte de mișcări-mișculații dintre cele mai perverse. Cîte dintre partidele care pierd cursa îl vor sprijini pe Ceban și cîte pe reprezentatul PAS? Logica ne spune că Ceban va cîștiga, iar asta ar fi o înfrîngere usturătoare pentru PAS.

O pierdere teribilă pentru actualii guvernanți poate fi și acapararea unei majorități de Primării de către forțele pro-rusești. Atunci Putin va putea afirma cu lejeritate că prin acest exercițiu democratic majoritatea moldovenilor îi cer protecție și alianță.

Este clar că aceste alegeri locale nu sunt pentru oameni, așa cum ar fi normal să fie, iar asta pentru că avem de-a face cu un scrutin în spatele căruia stau interese geo-politice și geo-strategice, în ultimă instanță. Aceste alegeri ne vor arăta cît de proeuropeană este Țara și cît de pro-rusă este. Alegerile locale din Republica Moldova – Rusia lui Putin împotriva civilizației și democrației din UE!

Moldovenii care votează reprezentanții partidelor și persoanelor pro-rusești nu își aleg un gospodar, ci un ins politic pentru care au fost plătiți să-l voteze, mințiți și manipulați în cele mai grosolane chipuri. Indivizi ca Renato Usatîi și Șor, de exemplu, în raport cu politica și cu modul în care își racolează susținătorii, sunt animalizați total. De ce acei moldoveni care-i votează ar fi altfel?

Moldovenii cei mulți nu-s capabili să înțeleagă că Putin este cel mai mare criminal al lumii la ora actuală, că votînd candidații forțelor politice arătate mai sus, ei votează pentru victoria dictatorului sîngeros de la Kremlin, că Șor îi disprețuiește și îi umilește efectiv cînd vede cu cîtă ușurință îi poate cumpăra și manipula. De aceea vor și vota ca niște bezmetici hipnotizați de pro-ruși.

Cu cît războiul din Ucraina se prelungește, cu atît influența rusă în Republica Moldova va crește, iar aceasta este o realitate tot mai vădită de ceva vreme. Aceste alegeri sunt un examen teribil pentru parcursul proeuropean al Țării. Un rol major în securizarea și securitatea Țării îl au instituțiile de forță ale Statului, care trebuie să fie nemiloase cu absolut toate formele de influență, prin interpuși, ale Rusiei în aceste alegeri. Banii și alte forme de mituire a moldovenilor capătă dimensiuni din ce în ce mai sofisticate, unele cunoscute, altele nu. Șor deja a început să ofere și suplimente la pensiile unor moldoveni. Ce spun autoritățile?

Vom avea o Toamnă al dracului de fierbinte și periculoasă, nu credeți?