SEFUL STATULUI A CONVOCAT O SEDINTA DE LUCRU CU PRIVIRE LA LANSAREA EVENIMENTULUI “HAI, HAIDUCI!”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru cu privire la lansarea unui eveniment sportiv inedit, “Hai, Haiduci!”, care face parte din acțiunile consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei. Evenimentul se va desfășura sub egida Președintelui Republicii Moldova și va fi organizat de Clubul sportiv “Sporter”, în perioada 21 – 22 aprilie curent.

“Hai, Haiduci!” este o cursă de tip trail din Moldova, la care vor participa circa 400 sportivi amatori și profesioniști din țară și din străinătate. În cadrul evenimentului va fi organizată atît o cursă de alergare, cît şi o cursă de ciclism, ambele competiții desfășurîndu-se pe teren accidentat, chiar în inima masivului forestier Codru. Startul curselor de ciclism și de alergări va fi dat la Complexul etno-cultural Vatra, pe distanțele de 8, 16 și 30 de km, pînă la Stejarul lui Ștefan cel Mare din preajma satului Căpriana.

Agenda evenimentului mai prevede diverse concursuri sportive, show de focuri și magie, copiii vor avea prilejul să se informeze despre mai multe genuri de sport, să cunoască istoria haiducilor şi a lui Ştefan cel Mare, ș.a. De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc un concert cu participarea interpreților autohtoni și din străinătate.

Amintim faptul că în cadrul Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei, sînt organizate mai multe acțiuni de amploare în diverse domenii precum: cultura, istoria, educația, sport, inclusiv, expoziții dedicate marelui Domnitor, concerte, conferințe științifice, competiții sportive, concerte, filme, concursuri tematice, ș.a.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova