S-A DEZBRĂCAT SĂ SCOALE… MORȚII, IAR POLIȚIA PUDICĂ A ÎMBRĂCAT-O

Autor: Mihai CONȚIU

Presa excitabilă din Republica Moldova a scris că, în chiar Ziua Învierii, de Paște, o fată generoasă de 21 de ani din Chișinău a experimentat un al tip de Înviere – s-a dus în Cimitirul Central, s-a dezbrăcat și s-a pozat în cele mai provocatoare poziții printre morminte și craci, pardon!, cruci. La felul cum a făcut-o, pariez că a putut excita și statuile, dar încă nu am informații de pe Lumea Cealaltă cît de excitați au fost cei răposați și cît de frustrați au fost că nu puteau penetra cei 2 metri de sub pămînt care-i despărțea de ea.

Problemele ulterioare pe care le-a avut și le are această generoasă fată nu au fost generate de către cei răposați, ci de către niște vii de deasupra mormintelor, probabil furioși că tînara dorea să scoale… morții, să-i învie cumva, dar poate și pentru teama ca răposații înviați cumva ar putea fi mai sculați decît ei. În urma acestor turnătorii pizmașe, tînăra a ajuns în ghearele polițiștilor. Ea le-a spus că a făcut acest experiment erotic pentru bani, în urma unei provocări primite pe rețeaua TikTok.

În urma acestei provocări plăcute ochilor virililor, tînăra sexoasă s-a ales cu două procese verbale, riscînd amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore. Dacă e să scărpinăm un pic ”logica biblică”, cred că această fătucă dezinhibată rău de tot a greșit că nu s-a dezbrăcat la piele goală ca să-și pună doar o frunză ”acolo”, să-i bage în ceață pe polițiști prin trimiterea la Cartea Sfîntă, la veșmîntul Evei lui Adam pînă să devină madam. Cred că avea șanse!

Pentru această ”crimă”, sunt curios dacă ”pudicii și discreții” polițiști au făcut și o reconstituire la fața locului, că, de, poate apar semnale penetrante de sub morminte, iar curajoasa fată ar avea, astfel, circumstanțe atenuante în nobila ei intenție de sculat… morții.

Interesantă mi se pare prevederea legislativă potrivit căreia tînăra, conform sancțiunilor pe care trebuie să le îmbrățișeze cu tandrețe, poate fi pedepsită și cu muncă neremunerată în folosul comunităţii. Asta-i tare! Păi tînara fată poate alege, căci are tot dreptul, să presteze în folosul comunității munca la care se pricepe cel mai bine – să se dezbrace și să pozeze erotic în mijlocul comunității, dar și prin cimitire cînd nu sunt pe acolo și turnători vii neputincioși, ci doar morminte cu răposați dornici să-i… scoale.

Ce-i profanator în toată această tărășenie? Înțeleg că ar fi fost ceva profanator dacă această tînără revoluționară sexoasă i-ar fi făcut geloși și pofticioși în van pe cei răposați, adică dacă s-ar fi dus în cimitir împreună cu un viu ca să se dezbrace și să facă… vorba aia cu el, dar ea, nu, s-a dedicat trupește doar morților, dîndu-le astfel șansa… sculatului! Totuși, să reținem că cinstita fată nu s-a dezbrăcat în Piața Marii Adunări Naționale, caz în care ar fi fost condamnabilă pentru tulburarea liniștii publice, ci într-un cimitir din care mulți vii ar cam vrea ca să li se scoale cineva drag lor. Ea, totuși, înfiorată mistic, a ales tocmai Ziua Învierii ca să-i scoale pe Cei De Dincolo, iar în acest caz despre ce tulburare a liniștii publice pudice putem vorbi? Aici avem de-a face cu un generos demers erotic cu profunde implicații biblice mîntuitoare, prin raportare la tainele Învierii, ceea ce-i prefigurează acestei tinere eroine dezinhibată o canonizare sigură!

Acest text este un pamflet și vă recomand să-l tratați ca atare!