Pentru că i-ar fi înjurat pe poliţişti, un american a fost reţinut la Moscova

Un cetăţean american a fost reţinut pentru 10 zile de un Tribunal rus pentru că ar fi utilizat un limbaj obscen în timpul unei percheziţii efectuate de Poliţie în apartamentul său, a relatat Marţi ziarul rus Kommersant, citat de Reuters.

Procurorii au declarat că cetăţeanul american, numit Angelo Joseph Talarico the Fourth, în vîrstă de 36 de ani, i-a înjurat în limba engleză pe agenţii de Poliţie care au sosit în apartamentul din Moscova al soţiei sale pentru a efectua o percheziţie în cadrul unei anchete privind furturi de bitcoin în regiunea Murmansk, potrivit ziarului.

Americanul, care s-a mutat în Rusia din Los Angeles, ar fi ţipat la poliţişti şi a folosit două cuvinte distincte "al căror sens ei l-au înţeles", potrivit Kommersant.

Cetăţeanul american a negat infracţiunea administrativă de huliganism şi utilizarea de limbaj obscen într-un loc public. Cu toate acestea, el a fost plasat în arest pentru zece zile după ce a fost găsit vinovat de către un Tribunal din Moscova, scrie publicaţia citată.
Avocatul său neagă că americanul i-ar fi înjurat pe agenţii de Poliţie, afirmînd că el şi soţia sa se aflau în bucătărie în timpul percheziţiei în apartament. Cererea de contestare a reţinerii sale a fost respinsă de Tribunal.

SUA şi-au avertizat cetăţenii să nu călătorească în Rusia, menţionînd o serie de motive, între care ”posibilitatea de hărţuire şi selectarea a cetăţenilor americani pentru a fi reţinuţi de către agenţi de securitate ai Guvernului rus şi aplicarea arbitrară a legii”, notează Reuters.