REPREZENTANTII PSRM PARTICIPA LA SEDINTA GRUPULUI MIXT DE LUCRU PENTRU COOPERARE INTRE COMISIA ECONOMICA EURASIATICA SI R. MOLDOVA

Astăzi, 25 iunie, la Moscova are loc cea de-a treia ședință a grupului mixt de lucru pentru cooperarea între Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova. Grupul de lucru a fost stabilit în cadrul semnării Memorandumului de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEA), din 3 aprilie 2017.

Evenimentul va fi prezidat de către Tatiana Valovaia, membru al colegiului (ministru) pe principalele direcții integraționiste și macroeconomie din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, și consilierul Președintelui Republicii Moldova în domeniul economic, Elena Gorelova.

”Cu aproape o lună în urmă, Republica Moldova a primit statutul de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Și ce s-a început, de la experți pro-occidentali pînă la președintele parlamentului și a prim-ministrului, toți afirmau într-un glas că este o ficțiune și nu se va întîmpla nimic după obținerea acestui statut!

Dar, deja luni (25 iunie) va avea loc cea de-a treia ședință a grupului mixt de lucru pentru cooperarea între Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova, stabilită în cadrul Memorandumului de colaborare dintre Republica Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEA) din 3 aprilie 2017.

Va fi prima întîlnire oficială a membrilor Comisiei cu reprezentanții Republicii Moldova în calitate de stat-observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEA)” a scris în ajunul evenimentului deputatul fracțiunii parlamentare PSRM, Vladimir Golovatiuc, pe rețelele de socializare.

El a remarcat că din 53 de participanți – 16 sînt din partea Republicii Moldova, dintre care 10 sînt reprezentanți ai mediului de afaceri din diferite sfere ale economiei. Din partea UEE – 28 de reprezentanți ai Comisiei Economice Eurasiatice, reprezentînd toate departamentele comisiei, 8 reprezentanți ai statelor UEE și președintele Uniunii de afaceri Eurasiatice.

Ordinea de zi include un spectru larg de întrebări – de la schimbarea legislației vamale a UEE pînă la reglementările tehnice fitosanitare și măsurile veterinare.

Practic, la toate subiectele se vor expune reprezentații business-ului moldovenesc, care vor atrage atenția reprezentanților departamentelor Comisiei Economice Eurasiatice, la anumite probleme din propria practică.

La fel, vor fi abordate și problemele de stabilire a contactelor directe între mediile de afaceri a statelor membre a UEE și RM.

”Acest lucru înseamnă că, în pofida declarațiilor reprezentanților autorităților moldovenești, procesul este în desfășurare și vor fi și rezultate”, a remarcat socialistul.

Sursa: socialistii.md