RECOMANDARILE PSIHOLOGULUI: CUM TINEM ADOLESCENTII IN CASA IN SITUATIE DE CARANTINA

Părintele este cea mai de încredere persoană, care trebuie să discute cît mai mult cu adolescentul despre riscurile infectării cu COVID-19, la care se expune dacă iese din casă, menționează psihologul Maria Vîrlan.

Maria Vîrlan a spus că, în cazul în care există dificultăţi în comunicarea părinţilor cu copiii lor adolescenți, care se află la o vîrstă dificilă, părintele trebuie să găsească o persoană de referinţă (un coleg, un prieten de o vîrstă mai mare, un profesor preferat) de care copilul ascultă şi-i îndeplineşte recomandările.

„Dacă pînă acum noi, adulţii, nu am vrut ca copiii noștri să stea în faţa calculatoarelor, acum este momentul cînd ne dorim acest lucru, să comunice pe reţele sociale, care acum sînt unica soluţie de a comunica fără a-i expune riscului”, menționează psihologul.

În situația de carantină, Maria Vîrlan recomandă părinţilor să găsească activităţi interesante pe care să le facă împreună cu copiii: să vizioneze filme, să citească cărţi. De asemenea, să inițieze discuţii pe teme interesante, provocatoare pentru vîrsta lor, dar şi să le interzică categoric să se întîlnească cu prietenii, argumentînd că şi autorităţile, la nivel național, interzic şi pedepsesc asemenea fapte.

Sursa: IPN