REALITATEA MOLDOVENEASCA PE SCURT-1 (2 aprilie 2019)

Pasagerii vor putea semnala online neregulile din troleibuzele din capitală

Pasagerii vor putea semnala online neregulile observate în activitatea troleibuzelor din capitală. Sesizarea va putea fi transmisă Regiei Transport Electric chiar în timpul călătoriei cu transportul public, datorită unor QR coduri afișate în unitățile de transport. În următoarele zile, în fiecare unitate de transport vor fi afișate abțibilduri cu un QR cod, cu ajutorul căruia cetățenii vor putea expedia Regiei Transport Electric o petiție referitoare la o eventuală problemă depistată în timpul călătoriei.

 

A fost aprobată lista centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019

În acest an, absolvenții treptei liceale vor susține examenele de bacalaureat în 92 de centre. Lista acestora a fost aprobată de Comisia Națională de Examene. 62 de centre de bacalaureat din totalul celor 92 vor fi create în raioane și 30 în municipiul Chișinău. Toate centrele din capitală vor fi create în licee teoretice. De asemenea, Comisia Națională de Examene a decis instituirea a două centre republicane de evaluare a lucrărilor de bacalaureat.

 

Tenismanul Radu Albot a fost decorat cu medalia “Meritul Diplomatic”

Pentru merite deosebite în promovarea imaginii R. Moldova, precum și activismul civic în educația tinerei generații, tenismanul Radu Albot a fost decorat cu medalia ”Meritul Diplomatic”. Distincția i-a fost înmînată sportivului de către ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei ceremonii festive. Ministrul Ulianovschi a accentuat că prin evoluțiile sale de succes în cadrul diferitelor turnee ATP, Radu Albot a contribuit la promovarea imaginii țării noastre în lume, devenind, în acest mod, un ambasador al R. Moldova.

 

Peste 200 de tone de struguri autohtoni au fost comercializați la tîrgul „Ia Moldova acasă”

Peste 200 de tone de struguri autohtoni au fost comercializați la cea de-a doua ediție a tîrgului „Ia Moldova acasă” desfășurat în centrul capitalei. Cei circa 20 de producători agricoli prezenți la tîrg au mai vîndut peste 35 de tone de mere, 2,5 tone de prune și peste 500 kg de mure. Tîrgul a fost organizat pentru a doua duminică consecutiv în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul capitalei la solicitarea chișinăuienilor, dar și a agricultorilor.

 

R. Moldova participă la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic

Delegația R. Moldova, condusă de ministrul economiei, Chiril Gaburici efectuează, marți, 2 aprilie, o vizită de lucru la București, România, unde va participa la Reuniunea Ministerială a Parteneriatului Estic privind domeniul energetic. Scopul reuniunii constă în crearea unei platforme de discuții, în cadrul căreia participanții vor avea posibilitatea de a se expune asupra proiectelor de infrastructură energetică (energie electrică și gaze naturale) prin prisma exercițiului de revizuire a progreselor comune obținute și stabilirii obiectivelor și priorităților ulterioare.