O MICĂ PARTE A MOLDOVEI E ÎN RĂZBOI CU UCRAINA

Ticăloșii nu au conștiință și umanism, ci doar buzunare, stomac și confort

Autor: Mihai CONȚIU

Zilnic, atrocitățile invadatorilor ruși lasă în urmă civili nevinovați și copii uciși sau schilodiți pe viață. De la Al Doilea Război Mondial și pînă la invadarea Ucrainei de către ruși, omenirea nu a mai pomenit astfel de crime împotriva umanității comise de niște bestii de soldați la ordinul satanic al lui Vladimir Putin. Încă de pe vremea țarismului și pînă în zilele noastre, elitele de la Kremlin i-au ținut pe ruși în înapoiere și sărăcie tocmai pentru a-i controla mai bine. Din rîndul acestora, Rusia și-a încorporat soldați pe care i-au trimis să lupte împotriva Țărilor pe care dorea să le cucerească. Avînd dezlegare de la comandanții lor, nu a fost o problemă ca acești soldați să se transforme în niște brute criminale inumane – jafurile, violurile, schingiuirile și omorurile în cele mai groaznice chinuri au făcut și fac parte din structura definitorie a Armatei ruse.

Hitler, cel mai atroce criminal al Istoriei și pe care Putin se pare că vrea să-l întreacă, și-a propus uciderea tuturor evreilor, dar nu numai, iar asta prin sinistrele lagăre de concentrare, dar și în teritoriile locuite de către evrei. Putin, însă, vrea decimarea ucrainenilor și ocuparea Țării lor, dar și a altora care au făcut parte din fosta URSS.

Germania civilizată, prosperă și democratică de astăzi, asumîndu-și un trecut istoric întunecat, a plătit despăgubiri uriașe tuturor Statelor maltratate de naziști. Rusia de astăzi, continuatoarea fostei URSS, nu a despăgubit nici o Țară pentru instaurarea unui comunism criminal, pentru deportări, foamete organizată, ocupare brutală a unor State și pentru numeroase alte crime împotriva umanității. Rusia, iar asta am mai spus-o, nu-i capabilă să exporte civilizație deoarece nu este un Stat civilizat. Rusia nu are demnitate și onoare ostășească, ci doar instincte criminale de tip medieval pe care le conservă conștient. Dictatorul criminal de la Kremlin știe prea bine că barbarismul medieval al rușilor șochează lumea civilizată și speră că astfel o va înfricoșa și învinge.

Ei bine, o astfel de Rusie vor Ilan Șor, Marina Tauber, Evghenia Guțul și alții ca să reocupe Republica Moldova! Obiectiv vorbind, oricît de hazardantă ar părea afirmația, toți aceștia reprezintă o mică parte a Republicii Moldova care e în război cu Ucraina. La parada organizată la Moscova cu prilejul zilei de 9 Mai, Marina Tauber și Evghenia Guțul au fost prezente alături de Ilan Șor. E o sfidare teribilă adusă Republicii Moldova, dacă e să ținem cont și de faptul că bașcana trădătoare de Țară a avut impertinența să declare că ”a fost onorată să reprezinte Găgăuzia și întreaga Moldovă la parada din Piața Roșie”.

Cum vine asta – acestor trădătoare încă li se permite să părăsească Țara? Cum se face că deputata Marina Tauber este cercetată doar pentru opt capete de acuzare, între care falsificare de rapoarte financiare în perioada campaniei electorale și acceptarea finanțării ilegale a Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, dar nu și pentru trădare de Țară?

Cu prilejul deplasării la Moscova, în semn de ”prețuire” față de alianța cu Putin împotriva ucrainenilor și moldovenilor, Marina Tauber a primit Ordinul Prieteniei de la liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Marinei Tauber i-a fost înmînat ordinul în cadrul unei ședințe a Consiliului Dumei de Stat de la Moscova. Ea a scris că este un eveniment marcant pentru ea, unul care o responsabilizează. Cînd spune că ”o responsabilizează”, e clar că e vorba despre ”responsabilitățile ei” în contextul destabilizărilor și tulburărilor social-politice pe care Kremlinul le-a preconizat pentru Republica Moldova, începînd cu campania pentru alegerile prezidențiale și a referendumului.

Cum este posibil ca Evghenia Guțul să fie învinuită doar într-un dosar de finanțare ilegală a partidului politic din partea unui grup criminal organizat, dar nu și pentru trădare de Țară?

Semnificativ, Marina Tauber și Evghenia Guțul au participat la parada de la Moscova după fusul orar rusesc, nu după cel european, inclusiv cel al Republicii Moldova, cînd capitularea Germaniei naziste a avut loc pe 8 Mai, iar pe 9 Mai este Ziua Europei, continent din care face parte și Țara care le rabdă pe Tauber și Guțul.

Pe 9 Mai, Șor, Tauber și Guțul au slăvit nu doar ziua de 9 Mai, ci și războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei. Despre maleficul Șor nici nu mai are rost să vorbim deoarece știm prea bine cine este, ce vrea și care-i sunt stăpînii de moment, iar Tauber și Guțul sunt niște aventuriere primejdioase în politica moldovenească și racolate de ruși prin Șor pentru că, pur și simplu, au vocație de slugi. Ele fac parte din acea categorie de ticăloși trădători care nu au conștiință și umanism, ci doar buzunare de umplut, stomac, huzur și aparențe de putere, toate aceste în schimbul unei trădări mizerabile și primejdioase pentru Țară. Să sperăm că sunt sterpe și nu vor da naștere, inevitabil, la niște monștri după chipul și asemănarea lor! Atenție mare la Găgăuzia și la ce o să mai urmeze din partea lor!