PRESEDINTELE IGOR DODON A EFECTUAT O VIZITA LA COMPLEXUL MEMORIAL „ETERNITATE” DIN CHISINAU

În preajma Zilei Victoriei - 9 Mai, dar și în urma numeroaselor petiții care au venit în adresa Președintelui țării, șeful statului, Igor Dodon, a efectuat o vizită la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, pentru a vedea starea în care se află acest monument de for public.

Președintele țării a constatat, cu regret, că majoritatea construcțiilor din componența complexului se află într-o stare dezastruoasă și prezintă un pericol real pentru sănătatea și viața vizitatorilor.

Ținînd cont de faptul că acest monument este un obiect de importanță națională, gestionarea căruia este asigurată de autoritățile centrale, șeful statului a solicitat Guvernului, Ministerului Apărării, ca în contextul zilei de 9 mai, cînd, tradițional, la „Eternitate” vin un număr impunător de oameni, să fie asigurate toate normele tehnice și estetice întru desfășurarea în siguranță deplină a acțiunilor dedicate Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei.

Totodată, Igor Dodon a subliniat că dacă nu vor fi depistate surse din contul statului, acesta va demara o campanie socială de acumulare a fondurilor pentru reparația capitală a Memorialului.

Șeful statului a amintit că, sub egida Președintelui Republicii Moldova, cu ocazia Zilei de 9 Mai, va avea loc un marș de amploare – Marșul Victoriei.

“Poporul care nu-și cunoaște și nu-și respectă trecutul, nu are viitor”, a conchis președintele țării.

De menționat, Complexul Memorial „Eternitate” a fost inaugurat în 1975, în cinstea memoriei ostaşilor căzuţi în luptele de eliberare a Moldovei şi Chişinăului de sub ocupația fascistă, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. În 2006, Complexul Memorial a fost reconstruit, iar lucrări de renovare n-au mai fost efectuate ulterior.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova