POLITIA OFERA DETALII DESPRE ALERTA CU BOMBA DE LA AMBASADA RUSIEI

Direcția de Poliție a municipiului Chișinău vine cu precizări după ce a fost anunțată alertă cu bombă la sediul misiunii diplomatice a Rusiei în Republica Moldova.

Alerta cu bombă de la Ambasada Federației Ruse s-a dovedit a fi falsă. Poliția Capitalei precizează că nu a fost descoperit niciun obiect explozibil în urma verificărilor. 

Oamenii legii afirmă că apelul la Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost efectuat la ora 09:03. Asta după ce o persoană anonimă a anunțat Ambasada prin intermediul poștei electronice despre o eventuală bombă plasată.

Imediat la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate, iar zona a fost încercuită. În cele din urmă, s-a dovedit că alerta a fost falsă. 
În acest caz, Inspectoratul de Poliție Buiucani a inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Este deja a treia oară cînd are loc alertă cu bombă la Ambasada Rusiei. Ultima dată s-a întîmplat în data de cinci iunie. În urma verificărilor perimetrului de către angajații Bombteh, nu au fost găsite mijloace explozibile sau suspecte. Pe acest caz a fost inițiat un proces penal, iar oamenii legii cercetează pentru a stabili toate circumstanțele.

Și în data de 1 iunie a fost anunțată o alertă cu bombă la sediul misiunii diplomatice, care s-a dovedit a fi falsă. 

 

Ambasada Rusiei la Chișinău a venit cu o reacție după cea de-a treia alertă falsă cu bombă

Misiunea diplomatică a Federației Ruse la Chișinău le-a mulțumit forțelor de ordine din Republica Moldova pentru acțiunile operative, după anunțul unei persoane anonime despre plasarea unui obiect explozibil la sediul Ambasadei. 

Informația despre faptul că teritoriul este minat a fost expediată pe poșta electronică a misiunii. 

"Imediat despre cele întîmplate au fost informată conducerea Republicii Moldova, precum și Ministerul de Externe și forțele de ordine. Nu au fost găsite dispozitive explozive. Vă mulțumim pentru acțiunile profesionale și coordonate ale specialiștilor moldoveni care au participat la investigarea incidentului", a menționat Ambasada Rusiei.

Sursa: sputnik.md