PESTE 15 MII DE CETATENI MOLDOVENI AU AJUNS ACASA CU 130 DE MISIUNI DE REPATRIERE

Peste 15 mii de cetăţeni moldoveni au ajuns acasă în urma a 130 de misiuni de repatriere organizate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a declarat, miercuri, ministrul Oleg Ţulea.

Ministrul a menţionat, în cadrul unui briefing de presă, că numărul cetăţenilor care solicită asistenţă de repatriere online şi la linia ferbinte a ministerului rămîne în continuare unul destul de mare.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a autorizat mai multe curse charter. Prima urmează să fie efectuată astăzi. Avionul va aduce moldoveni din Londra, iar mîine se preconizează repatrierea cetățenilor moldoveni aflați în Milano şi la Moscova.

Pe 24 aprilie vor putea reveni în ţară cetăţenii moldoveni din Franţa (Paris şi Nisa), iar pe 25 aprilie, din Moscova şi Barselona.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene depune eforturi pentru organizarea unei curse charter din SUA, a precizat Oleg Ţulea.

Ministrul a declarat că printre cetăţenii care s-au înscris în listele de aşteptare, prin completarea chestionarului online, prioritate au studenţii, cetăţenii aflaţi la tratament medical şi cei aflaţi în situație de dificultate extremă.

Sursa: IPN