PATRU TINERE DIN ISRAEL CARE AU AGRESAT O FEMEIE RISCA INTERDICTIE DE INTRARE PE TERITORIUL R. MOLDOVA

Cele patru tinere din Israel, care la 23 septembrie au agresat o femeie pe o stradă din capitală, riscă interdicție de intrare pe teritoriul R. Moldova. Inspectoratul de Poliție Centru a înaintat miercuri, 2 octombrie, un demers către Biroul Migrație și Azil, cu privire la declararea celor patru persoane indezirabile pe teritoriul țării pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit poliției, în cazul dat a fost inițiată și o cauză penală pentru huliganism în grup. Marți, 1 octombrie, polițiștii de la Inspectoratului de Poliție Centru au citat tinerele pentru audieri, însă acestea nu s-au prezentat. Fiind verificate la domiciliu, studentele din Israel nu au fost găsite, iar la numerele de telefon indicate în acte nu au răspuns.

Conform sursei citate, se prezumă că tinerele au comis o infracțiune contra securității și ordinii publice, iar în consecință există motive întemeiate de a considera că acestea au desfășurat și intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol ordinea publică, fapt pedepsit prin lege.

La data de 23 septembrie curent, în jurul orei 15.35, serviciul unic 112 a fost sesizat precum că pe strada Nicolae Testemițanu din Chișinău, o femeie în vîrstă de 33 de ani a fost agresată de un grup de persoane de origine străină. Agresiunea a avut loc în prezența unui copil minor. Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, la care cele patru fete din Israel studiau, a decis să aplice în cazul lor cea mai severă penalitate și le-a exmatriculat.