O TABLITA DE LUT BABILONIANA DOVEDESTE CA INTR-ADEVAR TURNUL BABEL A EXISTAT

O tăbliţă descoperită acum 100 de ani, dar descifrată recent, este prima dovadă concludentă că Turnul Babel a existat cu adevărat şi nu este doar o relatare biblică fără fundament istoric.

Aşadar, cercetătorii susţin că Turnul Babel este o clădire adevărată din antichitate. Tăbliţa de secol VI î.e.n., găsită acum un secol, dar, ca parte dintr-o colecţie privată, nu a fost studiată sau prezentată pînă acum, prezintă un turn babilonian cunoscut ca ziggurat. După descifrarea tăbliţei, Andrew George, expert în istoria Mesopotamiei de la Universitatea din Londra, a devenit convins că aceasta prezintă sursa reală a faimoasei relatări biblice, scrie riseearth.com.

Acesta a examinat tăbliţa, care ilustrează o imagine a zigguratului, o structură în trepte masivă şi o figură umană care ţine în mînă un sceptru. Inscripţia „Turnul Templului din Babilon” confirmă această teorie.

Forma structurii este în concordanţă cu stilul din Mesopotamia de la acea vreme. Megastructura are, de asemenea, şapte trepte/niveluri, iar omul de lîngă este Regele Nabucodonosor al II-lea, care a condus Babilonul din 605 pînă în 562 î.e.n.

Traducerea savantului prezintă detaliile construcţiei turnului, care a avut loc bineînţeles în timpul domniei lui Nabucodonosor al II-lea.

„De la marea de sus (M. Mediterană), la marea de jos (Golful Persic), din deşert pînă în zonele locuite, am mobilizat (oamenii) pentru a construi această clădire”, scrie în tăbliţă.