MINISTRUL SANATATII: FEMEIA LA VOLANUL PORSCHE-ULUI AVEA 2,15 MG/L ALCOOL IN SINGE

Femeia la volanul Porsche-ului, care a intrat într-un troleibuz la Buiucani, acum două zile, avea un nivel de alcool în sînge de 2,15mg/l. Informația a fost comunicată în ședința Guvernului, de către ministrul sănătății, Ala Nemerenco. Ulterior, MAI a venit cu precizarea că Centrul de Medicină Legală a constatat o alcoolemie de 1,87 mg/l.

Făcînd comentarii despre accident, premierul Maia Sandu a declarat că „corupția din instituțiile statului, inclusiv din justiție, care nu a fost reformată la timp, s-a transformat în tragedie”. Premierul a întrebat retoric cum a putut să fie lăsată la volan o femeie care avea deschise 5 cauze penale și 40 de cauze contravenționale pentru încălcări în trafic.

Ministrul sănătății Ala Nemerenco a precizat că majoritatea răniților care au avut nevoie de spitalizare au traumatisme de gravitate medie. Cei doi minori care au avut de suferit în accident au fost externați.

Accidentul de pe strada Alba Iulia a avut loc luni, 30 septembrie, în jurul orei 14.00, cînd un automobil de model Porsche a intrat cu viteză într-un troleibuz plin cu pasageri. În urma accidentului 28 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un bărbat, pasager în automobil, a decedat pe loc.

Sursa: IPN