MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL ZILEI MONDIALE A TEATRULUI

Dragi prieteni,

Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, însoțite de alese gînduri de prosperare continuă și afirmare în teatru – arta pe care ați transformat-o în meserie și căreia îi slujiți cu devotament și pasiune.

Inițiată de Institutul Internațional de Teatru în 1961, această zi semnificativă pentru toți admiratorii scenei a fost sărbătorită pentru prima oară în 1962, la Paris, cînd își deschidea stagiunea Teatrul Națiunilor. De atunci, la 27 martie, artiști şi public din toată lumea celebrează teatrul și produsul finit al acestuia – spectacolul.

În țara noastră, cu ocazia acestui moment cultural de excepție, Uniunea Teatrală din Moldova scoate în lumina valorii absolute atît actorii din scenă, cît și persoanele din culise, motiv pentru care salut nominalizații și felicit premianții celei de-a XVII-a ediții a Galei Premiilor UNITEM.

Stimați membri ai comunității teatrale moldovenești,

Vă urez ca munca să Vă aducă bunăstare și nenumărate motive de bucurie, să trăiți momente unice în scenă și în viață, să jucați rolurile la care visați, delectîndu-Vă sufletul cu fiorii succesului.

Personal, nutresc un sentiment aparte pentru teatru, ca artă ce le cuprinde pe toate celelalte, și un respect deosebit pentru actori, pe care îi consider oameni ce pot face toate meseriile din lume. Cred cu tărie că talentul și munca artiștilor merită aprecierea cea mai înaltă într-o societate modernă.

În această epocă a tehnologiilor avansate, sălile de spectacol reprezintă locul unde putem veni pentru a trăi emoții veritabile și a deveni mai buni, pentru a lua învățături și a ne perfecționa în a „juca” fiecare rolul ce ne revine în spectacolul numit VIAȚA.

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova