MESAJ CU PRILEJUL DESCHIDERII EDITIEI A XXVII-A A FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE OPERA SI BALET „MARIA BIESU”

Dragi prieteni,

Tradițional, toamna aduce pe meleagurile moldave un excepțional eveniment cultural – Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieşu”. Cu ocazia lansării ediției cu numărul XXVII, Vă salut cordial și le urez „Bine ați venit!” oaspeților noștri.

An de an, această reuniune de talente devine tot mai populară, tot mai apreciată și mai așteptată de către admiratorii muzicii clasice și ai baletului din țara noastră și din întreaga lume. Bucură enorm faptul că Festivalul „Maria Bieşu”, iar prin el și Republica Moldova, este cunoscut pe întreg mapamondul.

Personalități artistice remarcabile, vedete de operă şi balet vin la Chișinău pentru a concura și pentru a oferi spectacole memorabile, aducătoare de clipe de exaltare sufletească tuturor împătimiților de frumos.

Am ferma convingere că ediția din acest an, ca și toate cele care s-au perindat după trecerea în eternitate a Mariei Bieșu, va fi un omagiu adus irepetabilei noastre soprane, muzicii clasice, baletului, artei în toată grandoarea ei.

Totodată, vreau să exprim prețuire colectivului Teatrului Național de Operă și Balet pentru reușita de a crea în inima Moldovei acest spațiu emoțional și cultural vibrant care a devenit Festivalul „Maria Bieşu” și care unește spre a impresiona.

Reiterînd urările de mult succes, doresc tuturor realizări remarcabile și împliniri dintre cele mai frumoase, spre bucuria publicului meloman din Republica Moldova și din toată lumea.

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova