INCENDIU LA O STATIE ELECTRICA: 40 DE MII DE CONSUMATORI DE LA BOTANICA FARA ENERGIE

Furnizorul de energie electrică Premier Energy informează că zeci de mii de consumatori din Chișinău au fost deconectați.

Un incediu puternic a izbucnit în această dimineață la stația electrică Botanica din Chișinău. Informația a fost anunțată de furnizorul de energie electrică, Premier Energy. În urma incendiului 40 de mii de consumatori au rămas fără energie electrică.

Potrivit informațiilor oferite de furnizor, Centrul Mamei și Copilului și Centrul temporar de triere COVID-19, Constructorul, precum alte instituții din acest sector au fost realimentate la puțin timp de la producerea incendiului.

„Premier Energy Distribution a implicat mai mulți operatori ai serviciului dispecerat pentru realimentarea prin scheme de rezervă a consumatorilor afectați, iar echipele de mentenanță intervin pentru remedierea avariei”, este precizat în comunicatul de presă al instituției.

În prezent se realizează lucrări de restabilire a echipamentului deteriorat cu scopul restabilirii furnizării energiei pentru toți consumatorii afectați. Întreprinderea va informa pe parcurs despre evoluția procesului de remediere a incidentului.

Sursa: sputnik.md