IGOR DODON, DESPRE DECIZIA COMPANIEI NR INVESTMENTS LTD

Decizia companiei NR Investments Ltd de a renunța la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu a fost discutată cu autoritățile Republicii Moldova. Președintele Igor Dodon consideră că această decizie a fost luată reieșind din faptul că se planifică deschiderea mai multor aeroporturi în țară.

„A fost luată reieșind din faptul că se planifică deschiderea mai multor aeroporturi în țară. Adică monopolul, care este pînă la această etapă instaurat de serviciile avia internaționale în Republica Moldova, noi îl distrugem. Și aceasta a pus pe cineva în gardă”, a declarat pentru presă șeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, obiectivul rămîne același: Aeroportul Internațional Chișinău să revină în gestiunea exclusivă a Guvernului. „Vom insista pe procedura de anulare a acordurilor de concesionare, care au fost semnate mai mulți ani în urmă, de guvernele precedente, și cred că avem șanse reale în acest sens. Poate acel investitor care are drept de concesionare vine singur la noi și cedează, în condițiile în care se vor dezvolta și alte aeroporturi”, a notat președintele.

Întrebat dacă cunoaște despre noul proprietar, despre care presa a scris că ar fi un om de afaceri din Rusia, Igor Dodon a declarat că nu cunoaște, dar se va documenta, iar ulterior va oferi informații.

Sursa: IPN