IGOR DODON A PARTICIPAT LA CONCERTUL FESTIV ORGANIZAT CU PRILEJUL ANIVERSARII A 73-A A MARII VICTORII

Șeful statului, Igor Dodon, a participat la concertul festiv organizat sub egida Președintelui Republicii Moldova, cu prilejul aniversării a 73-a a Marii Victorii, care s-a desfășurat în Piața Marii Adunări Naționale.

Atmosfera a fost una incendiară, iar oamenii prezenți la eveniment au fredonat melodiile anilor de război împreună cu interpreți din Moldova, legendara formaţie „Zdob şi Zdub” și oaspeții speciali veniți din Federația Rusă - Oleg Gazmanov și Denis Maidanov.

Totodată, în cadrul evenimentului, Președintele Igor Dodon a înmînat cea mai înaltă distincție de stat „Ordinul Republicii”, unui grup de veterani care au luptat în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945.

”Trebuie să cinstim fiecare veteran care a luptat pentru Marea Victorie, să le slăvim faptele eroice și să transmitem viitoarelor generații adevărul despre prețul real al libertății. Reiterez, poporul care nu-și cunoaște și nu-și respectă trecutul, nu are viitor”, a menționat șeful statului.

La finele concertului, Igor Dodon a invit toți locuitorii și oaspeții capitalei să participe la Marşul memoriei „Regimentul nemuritor” care se desfășoară astăzi, în Chișinău.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova