IGOR DODON A DECORAT ECHIPA CARE A REALIZAT FILMUL ”ISTORIA MOLDOVEI” SI A PARTICIPAT LA LANSAREA CELUI DE-AL III-LEA EPISOD

Președintele Republicii Moldova a conferit înalte distincții de stat echipei care a depus o muncă enormă în vederea realizării filmului documentar din trei episoade „Istoria Moldovei”.

Astfel, pentru succese în activitatea de creație, contribuție la realizarea filmului documentar „Istoria Moldovei” și înaltă măiestrie profesională, Igor Dodon a conferit Medalia „Meritul Civic” domnului Eugeniu Dedcov - director de imagine și domnului Ilie Gorincioi (Elias Tadeus) - compozitor, producător muzical, și Titlul onorific „Om Emerit” doamnei Natalia Anisimov - regizor, producător.

Șeful statului a menționat că în premieră, în Republica Moldova a fost realizat un film în care să fie redată adevărata istorie a poporului nostru și toate evenimentele prin care a trecut neamul moldovenesc din cele mai vechi timpuri pînă în prezent.

”Sînt mîndru că am venit cu o asemenea inițiativă și ne-a reușit să elaborăm acest film valoros care este un tezaur pentru toți cetățenii, inclusiv, pentru generațiile viitoare. Mulțumesc echipei pentru receptivitate și munca depusă!”, a declarat Președintele țării.

De asemenea, Președintele Republicii Moldova a participat la lansarea celui de-al treilea episod al documentarului istoric ”Istoria Moldovei”, realizat sub egida Președintelui Republicii Moldova, care a avut loc azi.

Episodul trei reflectă una dintre cele mai complicate și dramatice perioade din istoria țării noastre - anii 1812-1991. De la Tratatul de Pace de la București pînă la Declarația de Independență a Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova a reiterat faptul că trebuie să cunoaștem adevărata istorie a neamului nostru, să ne iubim țara, să păstrăm valorile pe care ni le-au lăsat drept moștenire marii strămoși ai neamului și să le transmitem viitoarelor generații. Doar cunoscînd trecutul țării și al poporului nostru, vom putea construi un viitor prosper și luminos.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova