IGOR DODON A AVUT O INTREVEDERE CU DELEGATIA ASOCIATIEI EUROPENE A SPORTULUI UNIVERSITAR

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu delegația Asociației Europene a Sportului Universitar, condusă de președintele acesteia, reprezentantul Poloniei, Adam Rochek. La întrevedere au participat conducători ai federațiilor sportive de profil din România, Portugalia și Armenia, precum și rectorul Universității de Educație Fizică și Sport din Republica Moldova, președintele Federației Naționale de Judo, Veaceslav Manolachi.

Șeful statului a relatat oaspeţilor despre sprijinul activ oferit de Preşedinţia RM sportivilor noştri şi tineretului în general. În context, Igor Dodon a menţionat că, în acest an, sub egida şefului statului şi cu suportul Fundaţiei de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”, în Moldova au fost organizate 23 de competiţii sportive şi cinci conferinţe internaționale ştiinţifico-practice privind dezvoltarea sportului.

De asemenea, Președintele țării le-a propus delegaţilor europeni să elaboreze un plan al organizării şi desfăşurării, în anul 2019, în Moldova, a unui eveniment sportiv de anvergură sub patronajul Președintelui țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova