GUVERNUL LE VA CERE BANCILOR SA AMINE PLATILE PENTRU CREDITE

Guvernul va purta discuții cu reprezentanții băncilor comerciale și le va cere să amîne pentru o perioadă plățile pentru credite. Anunțul a fost făcut de premier, după întrevederea cu Președintele Igor Dodon şi cu speakerul Zinaida Greceanîi.

“Este clar că vor fi afectați antreprenorii, în special întreprinderile mici și mijlocii. Împărtășesc îngrijorarea oamenilor de afaceri. Am spus și săptămîna trecută că Guvernul pregătește un set de măsuri pentru a veni în suportul businessului. Nu trebuie speculat, să fim realiști și onești. Noi, ca stat, nu putem acoperi orice pierdere, daună, situația este excepțională. Vom veni cu măsuri. Azi vom aveam discuții cu băncile să amîne ratele bancare, plățile, pentru cîteva luni, ca presiunea să nu stea pe cetățenii care achită creditele ipotecare, de exemplu cei cu Prima Casă. O să discutăm și alte subiecte, ce țin de credite”, a declarat Ion Chicu.

În urma declanșării codului roșu de COVID-19, autoritățile au închis toate localurile de agrement, sălile de sport, piețele comerciale. De astăzi, activează doar magazinele alimentare, farmaciile, băncile și stațiile PECO. Măsurile sînt luate pentru a preveni răspîndirea coronavirsului.