CM-2018: DANEMARCA - FRANTA 0-0. AMBELE ECHIPE SE CALIFICA IN “OPTIMI”

Franța și Danemarca au terminat la egalitate, 0-0, și s-au calificat ambele în optimile Campionatului Mondial. Acesta este primul egal alb de la acest turneu final.

Înainte de startul meciului, Franța era deja calificată, dar Danemarca putea termina grupa pe locul 1, dacă s-ar fi impus. Prima repriză a fost una echilibrată, ambele echipe alternînd momentele bune de joc. Cea mai mare ocazie a fost în minutul 44, cînd Giroud a reluat slab din mijlocul careului.

În partea a doua, Danemarca a forțat victoria care i-ar fi adus primul loc în grupă. Vedeta Ericksen a tras puternic din lovitură liberă, dar șutul său a fost respins de Mandanda În minutul 70, la două minute după ce a intrat pe teren, Nabil Fekir a șutat bine de la marginea careului, dar mingea a lovit plasa laterală.

Pînă la final, niciuna dintre echipe nu a mai avut ocazii notabile și scorul a rămas egal.

Eliminată de la CM 2018 înaintea meciului, Peru a avut o evoluție entuziasmantă și a învins Australia, 2-0. Sud-americanii au terminat grupa C pe locul 3.

Peru a început mai bine meciul, iar în minutul 18 atacantul Andre Carrillo a marcat un gol spectaculos, cu un șut din mijlocul careului. Acesta a fost primul gol marcat de peruani la această ediție.

Australienii, care aveau nevoie de victorie pentru a spera la calificarea în optimi, au forțat egalarea, dar nu au putut marca.

În partea a doua, tot peruanii au marcat. Căpitanul Paolo Guerrero, care a fost la un pas să rateze turneul final din cauza dopajului, a stabilit scorul final în minutul 50, cu un șut la colțul lung, de la 8 metri.

Pînă la final, australienii au încercat să egaleze, dar nu au avut forța necesară, în timp ce peruanii s-au mulțumit să țină de scor.

Clasament Grupa C:

1. Franța    7p

2. Danemarca      5p

3. Peru        3p

4. Australia          1p

Franța va juca în optimi cu locul 2 din grupa D, Argentina, Islanda sau Nigeria, pe 30 iunie, la Kazan, de la ora 17:00.

Danemarca va întîlni Croația, pe 1 iuilie, la Novgorod, de la ora 21:00.

Sursa: gsp.ro