VIORICA DUMBRAVEANU: IN SPITALELE DIN TARA SI IN SECTIILE DE TERAPIE INTENSIVA EXISTA LOCURI SUFICIENTE PENTRU PACIENTII CU COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat, în debutul ședinței Guvernului, că în spitalele din țară și în secțiile de terapie intensivă există locuri suficiente pentru pacienții cu COVID-19. Ministrul a precizat că toate informațiile, potrivit cărora la reanimare nu ar mai exista locuri pentru pacienții în stare gravă, sînt false.

Ministrul a mai spus că toate spitalele din țară au primit indicația să pregătească o rezervă de 20 de paturi pentru pacienții cu COVID-19.

Dumbrăveanu a adăugat că va fi extins și numărul de locuri la Centrul de triaj COVID-19 din Chișinău, iar la Institutul de ftiziopulmonologie va fi deschisă o secție specială pentru infectații cu coronavirus.

De asemenea, în Chișinău a fost activată și cea de-a doua clinică a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, unde vor fi internate persoanele infectate cu COVID-19.

Potrivit ministrului, în prezent pe teritoriul țării sînt mai multe focare mari de infectare cu Covid-19: unul la Primăria municipiului Bălți și altele la unii agenți economici.

 

Ministrul Sănătății spune că sînt suficiente teste pentru COVID-19

Laboratoarele din țară care efectuează testele diagnostice pentru noul tip de coronavirus vor începe să lucreze în ture. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la ședința Guvernului.

Potrivit ministrului, decizia a fost luată pentru a crește numărul de teste prelucrate în 24 de ore.

Ministrul a mai informat că țara dispune de o rezervă suficientă de teste, care va asigura necesitățile pentru o lună și jumătate. De asemenea, ministerul a declanșat procedura de achiziție a încă 100 de mii de teste covid-19.