UN PUNCT DE VACCINARE A FOST DESCHIS LA AEROPORTUL INTERNATIONAL CHISINAU

Un punct de vaccinare anti-COVID-19 a fost deschis la Aeroportul Internațional Chișinău. În primele săptămîni, noul centru de imunizare va activa zilnic, între orele 8.00 și 21.00, iar ulterior – în funcție de fluxul de pasageri.

Denis Cernelea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat jurnaliștilor că la punctul de vaccinare de la aeroport sînt disponibile trei tipuri de seruri anti-COVID-19: Johnson&Johnson, AstraZeneca și Pfizer. Potrivit responsabilului de la ministerul de profil, în Republica Moldova pot fi imunizați împotriva noului coronavirus persoanle care au 18 ani și mai mult.

Noul centru de imunizare are cîteva zone – de recepție, de triaj medical și de supraveghere postvaccinare. La punctul de imunizare de la aeroport activează angajați de la patru instituții medicale: Centrul Mamei și Copilului, Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Institutul Oncologic.

Denis Cernelea a îndemnat oamenii să se vaccineze, cu atît mai mult cu cît în Republica Moldova a fost confirmată prezența variantei Delta a virusului, numită și tulpină indiană, care este de două ori mai contagioasă față de varianta Alpha. Totodată, secretarul de stat de la MSMPS a menționat că în continuare se cere și respectarea altor măsuri de profilaxie, cum ar fi purtatea măștilor.

Potrivit lui Denis Cernelea, în ultimele șapte zile au fost administrate circa 100 de mii de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2, numărul persoanelor imunizate zilnic fiind în creștere.

Sursa: IPN