STIRILE CM-2018

Un fotbalist din naționala Germaniei, desființat: "E o glumă de apărător. Și se crede Beckenbauer!"

Foștii jucători ai lui Man. United, Roy Keane și Gary Neville, s-au amuzat pe seama lui Boateng: ”E un avantaj pentru nemți că-i suspendat cu sud-coreenii”.

Nemții au luat gol în fiecare dintre cele două meciuri jucate pînă acum la Mondialul din Rusia. Și, în general, au făcut o figură modestă pe faza de apărare.

Iar miercuri, contra sud-coreenilor, va lipsi tocmai șeful defensivei, Jerome Boateng, suspendat după eliminarea suferită cu Suedia (2-1). O problemă? "Dimpotrivă, e un avantaj" - cred foștii jucători ai lui Man. United, Roy Keane și Gary Neville.

"Boateng aleargă pe teren de parcă ar juca într-o ligă de amatori. Scoateți-l definitiv din echipă, e o rușine de apărător!", s-a amuzat irlandezul Keane.

Iar Neville i-a ținut isonul: "Nu știu din ce motiv, Jerome se crede un Beckenbauer. A jucat sub comanda lui Guardiola și trăiește acum cu impresia că e un fundaș fantastic. Adevărul e că împotriva suedezilor, ambii apărători centrali ai nemților, el și Rudiger, au fost o glumă".

Concluzie la care pare să fi ajuns și selecționerul Joachim Low. Potrivit tabloidului Bild, pentru a stabiliza defensiva, el vrea mai nou să joace în centru cu Hummels și Suele.

 

Finala echivalentă cu banii încasați de Mourinho în 5 zile la TV! Cît va cîștiga un selecționer de top dacă va triumfa la Mondial

Selecționerul Angliei a luat doar 50.000 de lire sterline pentru ieșirea din grupă. ”Sferturile” îi mai asigură 100.000, semifinala 200.000, finala 400.000, trofeul 800.000. Total posibil, 1,55 milioane.

Gareth Southgate își poate rotunji conturile, cu un bonus echivalent cu 60 la sută din salariul pe un an, dacă se va întoarce campion mondial din Rusia.

Selecționerul Angliei are trecută în contract o schemă piramidală de cîștiguri, care i se dublează cu fiecare fază depășită. În cazul fericit în care reprezentativa Albionului ia trofeul după 52 de ani, bonusul total al antrenorului atinge 1,55 milioane de lire sterline (1,79 milioane euro).

Finala egală cu 5 zile la TV pentru Mourinho!

Deocamdată, Southgate n-a încasat decît mărunțis, 50.000 de lire sterline pentru ieșirea din grupe. 100.000 i se adaugă însă pentru calificarea în "sferturi". Un loc în careul de ași ai fotbalului planetar îi va asigură încă 200.000, accesul în marea finală de la Moscova, de pe 14 iulie, îi urcă potul la 400.000, iar titlul suprem mai valorează 800.000.

La acești bani se adună prima de calificare pentru turneul final, un sfert de milion de lire. Spre comparație, Mourinho a încasat un milion de lire doar pentru 5 zile de apariție ca analist TV la "Rusia Today", iar Roberto Martinez are promis bonus de 1,5 milioane de euro dacă ia titlul cu naționala Belgiei.

 

Nici VAR-ul n-a putut vedea asta! Gafa uriașă de la Spania-Maroc: ”Ar putea fi o eroare colosală”

Selecționerul marocanilor, Herve Renard, susține că lovitura de colț în urma căreia Aspas a egalat la doi s-a bătut de pe dreapta, deși mingea ieșise prin stînga: ”E corect?!”. Scorul final între Spania și Maroc a fost 2-2.

Marocanii nu se împacă ușor cu ideea că au ratat o victorie imensă în fața Spaniei în prelungirile partidei. La un corner, Aspas a reluat cu călcîiul în plasă, pentru 2-2. Asistentul a arătat ofsaid, fiind corectat ulterior de VAR, iar golul a fost astfel validat. Numai că selecționerul africanilor, Herve Renard, are o problemă.

"La faza care a dus la acordarea loviturii de colț, mingea a ieșit din teren prin stînga, iar cornerul s-a bătut de pe dreapta. Dacă așa ceva nu e autorizat, atunci putem vorbi despre o eroare colosală", a comentat tehnicianul francez.

El a încercat să și ia legătura cu brigada condusă de uzbekul Ravshan Irmatov, pentru a afla cum e corect: "Am mers la vestiarul lor, am bătut la ușă, dar nu mi-au deschis".

Mijlocașul Nordin Amrabat, în schimb, n-a ținut să se mai consulte cu cineva și și-a spus părerea despre tehnologia video care i-a interzis victoria direct în fața camerelor de luat vederi: "VAR-ul ăsta e o mare porcărie".

Sursa: gsp.ro