STIRILE CM-2018

Secretele lui Harry Kane, golgeterul la zi al CM 2018

Englezul Harry Kane, 24 de ani, a impresionat la această ediție de CM 2018, marcînd 6 goluri în primele două meciuri și fiind goleterul acestei ediții.

Presa internațională a descoperit cîteva dintre secretele atacantului de la Tottenham și le-a prezentat. Cea mai importantă a fost angajarea unui bucătar personal.

"Mi-am angajat un bucătar personal. De ce? Pentru că m-am accidentat la genunchi la un meci al naționalei de tineret. Cînd am revenit, m-am gîndit că sînt în formă, dar aveam 18% grăsime corporală. Acum am doar 10%", a declarat Kane, potrivit Marca.

În plus, Marca mai scrie că jucătorul și-a cumpărat o casă mai aproape de terenul de antrenament al lui Tottenham, nu pierde nopțile și este fanul lui Cristiano Ronaldo.

"Eu și logodnica mea am fost împreună la școală. Acolo ne-am cunoscut. Ea a avut grijă de toată cariera mea sportivă. Nu îmi aduc aminte cînd am fost ultima dată într-un club. Pentru mine, Cristiano e un model de urmat. Mă uitam la el cînd eram mai tînăr. I-am cerut tricoul, mi l-a dat și îl voi pune în ramă", a adăugat Kane.

 

Record la CM 2018: El-Hadary, cel mai vîrstnic fotbalist din istoria competiției

Essam El-Hadary, 45 de ani și 5 luni, portarul egiptenilor, a devenit pe 25 iunie cel mai vîrstnic fotbalist care joacă la un Mondial.

Hector Cuper, selecționerul de 62 de ani al Egiptului, l-a trimis El-Hadary direct în cărțile de istorie ale Campionatelor Mondiale. L-a titularizat în ultima partida din grupe, una fără miză, împotriva Arabiei Saudite.

Păstrat în lotul Egiptului la 45 de ani și 5 luni, Essam El-Hadary e cel mai bătrîn jucător din istoria Mondialelor. Din 1930 pînă azi! Nici la Campionatele cu parfum interbelic nu s-a întîmplat asta, ca un jucător născut cu aproape o jumătate de secol înainte să participe. O face "faraonul" cu numărul 1 pe tricou, portar la Al-Taawoun, în Arabia Saudită. El-Hadary a sărbătorit recordul apărînd un penalty în mintuul 41.

El depășește recordul lui Faryd Mondragon, care a apărat, la peste 43 de ani, la Campionatul Mondial din 2014. A jucat pentru Columbia în meciul contra Japoniei din grupe. Intrat atunci în minutul 85, l-a bătut pe un alt Matusalem al turneelor finale, Roger Milla. Camerunezul a rămas totuși cel mai vîrstnic marcator și-n ziua de azi.

 

Salah e criticat de fani după ce a acceptat cadourile lui Kadîrov

Salah n-a rupt norii în Rusia, însă a agitat apele în urma deselor sale apariții legate de liderul cecen Ramzan Kadîrov.

Astfel, după ce atacantul lui Liverpool s-a pozat cu acesta la un antrenament, apoi a primit un tort de 100 de kilograme "de la fanii ceceni", Mohamed a completat tabloul și cu un titlu: "Cetățean de onoare în Cecenia", decernat chiar de conducătorul controversat.

"Merită această titulatură", a spus Kadîrov, care a oferit un dineu în cinstea echipei naționale nordafricane, cantonată chiar la Groznîi, în capitala Ceceniei.

Reacţiile pe reţelele de socializare au curs şi nu sînt pozitive la adresa lui Salah:

"Așadar, egiptenii sînt la un banchet cu Ramzan Kadîrov și Salah devine cetățean de onoare în Cecenia. Așa merge mai departe teoria "atletului inocent care nu știe ce face", Manuel Veth.

"Salah se trage de șireturi cu criminalul de război, suporterul omuciderilor și cel ce abuzează Drepturile Omului, Ramzan Kadîrov. Dar hei, măcar nu are un tatuaj cu o mitralieră...", Lee Hayes.

"Mo Salah se relaxează cu liderul anti-gay Ramzan Kadîrov, responsabil de moartea și tortura multor persoane homosexuale", Ole Teya.

Imediat după valul negativ de reacții au apărut zvonuri potrivit cărora Salah s-ar retrage din fotbalul internațional, fiindcă "ar fi fost obligat de către federația egipteană să apară alături de Kadîrov". Federația a negat informația.

Sursa: gsp.ro