STIRILE CM-2018 DE FOTBAL

Au calculat cîte minute a stat Neymar întins pe gazon la CM 2018

Neymar, vedeta Braziliei, a fost cel mai criticat jucător al acestui turneu final, fiind acuzat de adversari și de oamenii de fotbal că simulează și se vaită prea mult după intrările jucătorilor adverși.

Presa din Spania a calculat că în cele 4 meciuri de la CM 2018, cu Elveția, Costa Rica, Serbia și Mexic Neymar a petrecut 14 minute întins pe gazon, după duelurile cu fotbaliștii adverși.

 

Încă un eșec usturător pentru nemți

Germania înregistrează al doilea eșec major în Rusia. După eliminarea naționalei încă din faza grupelor, o premieră!, și cel mai bun arbitru al nemților, Felyx Brych, a fost expediat acasă.

O mare dezamăgire pentru juristul munchenez, desemnat cel mai bun din lume în decembrie 2017, la gala "Globe Soccer Awards" din Dubai. Brych trăgea speranțe că va primi finala, și cînd colo, forul mondial i-a întors spatele. Însă pe bună dreptate!

La primul și singurul meci condus la acest Mondial, el a refuzat să-i acorde Serbiei un penalty clar la 1-2 cu Elveția. Foarte singur pe el, neamțul n-a vrut nici măcar să revadă faza pe monitoarele tv, în ciuda protestelor vehemente ale plavilor. Ulterior, aceștia au depus un protest la FIFA împoriva lui, ceea ce i-a fost fatal.

Altfel, Brych pleacă din Rusia dezamăgit, dar cu buzunarele pline. A încasat 57.000 de euro pentru simpla prezență la turneul final și 2.400 în contul partidei arbitrate. Total: 59.400 de euro.

 

Vulturul Akinfeev! Grădina zoologică din Moscova a botezat o pasăre cu numele eroului rus

Igor Akinfeev a devenit erou în Rusia, după minunile făcute împotriva Spaniei în "optimi", în partida cîștigată cu 4-3 la penalty-uri. Pînă și la grădina zoologică din Moscova au ajuns performanțele sale, astfel că noua atracție pentru vizitatori este vulturul de stepă botezat cu numele portarului lui Stanislav Cercesov!

În vîrstă de o lună, pasărea are aceeași privire de gheață și reflexe extrem de rapide, la fel cum s-a descurcat Akinfeev la șuturile lui Iniesta, Rodrigo, Koke și Aspas.

Micul vultur și-a schimbat deja penajul și în cîteva săptămîni va putea să-și vîneze singur hrana și să fie admirat de turiști în afara cuibului.

Specia, care trăiește în stepă și zonele semideșertice din estul Caucaziei pînă în Transbaikalia, e recunoscută pentru abilitatea de a-și ataca prada plonjînd de la mari înălțimi și este protejată de stat.

La zoo din Moscova există 15 exemplare, dintre care 6, inclusiv Igor, pot fi admirate în noul habitat de lîngă zona rezervată urșilor polari. Vulturul-fotbalist își va primi placheta cu numele la finele CM.

Sursa: gsp.ro