SEFUL STATULUI A DISCUTAT MAI MULTE ACTIUNI DE MARCARE A ANIVERSARII A 660-A DE LA INTEMEIEREA STATULUI MOLDOVENESC

Șeful statului, Igor Dodon, avut o întrevedere cu Dumitru Roibu, președintele Comisiei pentru tineret din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Părțile au discutat despre unele propuneri privind marcarea în anul curent a 660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc - eveniment istoric crucial pentru țara noastră. Este vorba despre organizarea unor mese rotunde, forumuri naționale și internaționale, festivaluri, excursii în locuri cu semnificație istorică, editarea unor publicații tematice, ș.a.

În cadrul dialogului, șeful statului a menționat că trebuie să cunoaștem istoria statalității moldovenești și să asigurăm continuitatea Republicii Moldova ca stat suveran și independent care își poate făuri propria soartă.

Amintim, că la 2 februarie, curent, sub egida Președintelui Republicii Moldova a avut loc Adunarea Festivă consacrată aniversării a 660-a de la întemeierea Statului Moldovenesc, la care au participat ex-președinți ai Republicii Moldova, deputați din primul Parlament al țării, reprezentanți ai corpului diplomatic, societății civile, ș.a.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova