PRESEDINTELE TARII A AVUT O INTREVEDERE CU FAMILIILE PILOTILOR MOLDOVENI LIONEL BURUIANA SI MIHAIL CRIHAN

Igor Dodon a avut o întrevedere cu familiile piloților moldoveni Lionel Buruiană și Mihail Crihan, care timp de 3,5 ani au fost deținuți ostatici în Afganistan iar, la solicitarea mea și cu sprijinul Federației Ruse, în luna februarie curent, au fost eliberați.

Piloții i-au comunicat șefului statului faptul că starea lor de sănătate s-a ameliorat și au mulțumit autorităților ruse și Președintelui Republicii Moldova pentru contribuția în eliberarea lor și posibilitatea de a fi împreună cu familiile.

Totodată, Președintele țării le-a transmis piloților foile de odihnă pentru o perioadă de 14 zile, la Soci, oferite de domnul Igor Ciaika, co-președintele asociației ”Delovaia Rossia”.

De asemenea, Igor Dodn a felicitat-o pe Bianca Buruiană care astăzi împlinește 4 anișori și care practic a crescut fără tată. I-a urat copilărie fericită în sînul familiei.

Președintele țării a exprimat în mod repetat recunoștința față de conducerea Federației Ruse pentru ajutorul acordat în misiunea de eliberare a ostaticilor, pentru respectul și compasiunea față de concetățenii noștri.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova