PRESEDINTELE IGOR DODON A INMINAT PRIMARULUI LOCALITATII COPANCA CHEILE DE LA UN TRACTOR DARUIT DE PRESEDINTELE REPUBLICII BELARUS

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, avizitat satul Copanca din raionul Căușeni, pentru a înmîna primarului localității cheile de la un tractor, care face parte din lotul de tehnică dăruit de Președintele Republicii Belarus țării noastre.

Sătenii adunați în centrul satului au transmis mulțumiri poporului belarus și Președintelui Lukașenko pentru gestul frumos de prietenie și au menționat că tehnica oferită va fi utilizată în lucrările gospodăriei comunale a localității.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că satul Copanca face parte din localitățile care au semnat declarații în susținerea statalității Republicii Moldova, iar astăzi a oferit locuitorilor Drapelul de Stat al Republicii Moldova și Drapelul istoric al Moldovei.

Totodată, aflîndu-ne în preajma sărbătorii Zilei Victoriei, șeful statului a depus flori la Monumentul "La mormîntul ostaşilor căzuţi în 1944", unde au fost înmormîntați peste 1700 de soldați căzuți pe cîmpul de luptă.

”Trebuie să apreciem curajul și stoicismul celor care au luptat pentru acest pămînt. Să păstrăm recunoștința față de înaintașii noștri și să nu lăsăm ca amintirea lor să se piardă odată cu trecerea anilor”, a specificat Președindele țării.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova