PRESEDINTELE IGOR DODON: 2020 AR PUTEA FI DECLARAT ANUL CULTURII!

După ce anul care mai are puțin și ne părăsește a fost declarat oficial în Republica Moldova, Anul Familiei, iată că cel care vine ar putea fi dedicat culturii și

activităților raportate acestui domeniu. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Situația teatrelor din țară, spre exemplu, necesită o abordare serioasă și asta deoarece deja de mai mult timp angajații acestor instituții se confruntă cu diverse probleme, de la condiții de muncă inacceptabile și pînă la salarii mici. Acesta este unul din motivele pentru care șeful statului intenționează să dedice anul 2020 domeniului culturii.

"Anul viitor poate îl declarăm Anul culturii. În premieră, anul acesta a fost al familiei, anul trecut - al lui Ștefan cel Mare, dar anul viitor mă gîndesc să-l declarăm Anul culturii ca să acordăm mai multă atenție oamenilor de cultură, să facem mai multe activități, interpreți, pictori, să merg în toate teatrele să văd problema în teatre, poate-i ajutăm cu ceva. De aceea mă gîndesc anul viitor să-l declarăm Anul culturii", a spus Igor Dodon.

Sursa: a-tv.md