PARLAMENTUL GAZDUIESTE O EXPOZITIE IN CADRUL CAMPANIEI „16 ZILE DE ACTIVISM IMPOTRIVA VIOLENTEI IN BAZA DE GEN”

Muzeul Parlamentului Republicii Moldova găzduiește o expoziție mobilă în cadrul campaniei „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”. Scopul acesteia este sensibilizarea societății asupra problemei violenței față de femei și fete.

La inaugurarea expoziției au fost prezenți deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic și societății civile.

Președinta Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, Doina Gherman și Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi au condamnat orice formă de violență în societate, îndemnînd la conjugarea eforturilor din partea autorităților pentru a veni cu un răspuns ferm împotriva fenomenului violenței domestice.

La rîndul lor, reprezentanta UNFPA în Moldova, Rita Columbia și Șefa Secției politică și economie de la Ambasada SUAla Chișinău, Ann Coleman-Honn au remarcat importanța unor acțiuni comune din partea autorităților, societății civile și partenerilor de dezvoltare pentru a distruge stereotipurile din societate și a combate fenomenul violenței împotriva femeilor.

Expoziția cu genericul ”Nu dați vina pe haine” reflectă cazuri reale ale supraviețuitoarelor violenței sexuale.

Expoziția este organizată de Centrul Internaţional „La Strada Moldova”, în parteneriat cu Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova, Centrul de Drept al Femeilor, cu suportul Ambasadei SUA la Chișinău.

Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului RM