MOLDOVENII AR PUTEA AVEA O MINIVACANTA DE CINCI ZILE IN ACEASTA VARA

Angajații instituțiilor publice se vor bucura de o zi liberă în plus la sfîrșitul verii. Astfel, aceștia vor profita de o minivacanță de cinci zile.

Moldovenii ar putea avea parte de o minivacanță de cinci zile la sfîrșitul verii. Guvernul urmează să aprobe astăzi o hotărîre cu privire la transferul unei zile de odihnă pentru anul 2021. Astfel, pentru autoritățile și instituțiile publice, ziua de 30 august se va considera zi de odihnă, iar ziua de 21 august 2021 – zi lucrătoare.

Ministerele și alte autorități administrative centrale vor asigura, în ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate. Pentru unitățile din sectorul real al economiei naționale, prezenta hotărîre are caracter de recomandare. Proiectul Hotărîi Guvernului cu privire la transferul unei zile de odihnă în anul 2021 este elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în baza prevederilor Codului Muncii.

Ținînd cont de faptul că 27 august, Ziua Independenței, este zi de vineri, urmînd două zile de weekend, după care 30 august pe care miniștrii urmează să o transfere ca zi liberă, iar apoi 31 august declarată oficial zi liberă, moldovenii se vor putea bucura de o minivacanță de cinci zile.

Sursa: sputnik.md