MIHAIL POPSOI: VREM SA FACEM DIN PARLAMENT UNA DINTRE CELE MAI TRANSPARENTE INSTITUTII

Liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, susține că, începînd de astăzi, în Parlament este o majoritate a „oamenilor buni”, care împreună cu președintele, cu Guvernul, care va fi învestit în zilele următoare, va fi în slujba cetățenilor și se va pune pe treabă. Singura opțiune este de a guverna bine, onest și competent. Declarațiile au fost făcute la ședința Parlamentului din 29 iulie.

„Votul de acum cîteva săptămîni ne permite să lăsăm în urmă unul dintre cele mai toxice parlamente din istoria Republicii Moldova, un parlament în care hoții au ajuns să dicteze, iar moldovenii au avut de plătit notă deloc ieftină a schemelor lor. Pentru prea mult timp interesele oamenilor de rînd au fost ignorate”, a notat parlamentarul.

În opinia sa, provocările sînt majore, însă această majoritatea le va permite să ia decizii rapide și să destructureze toate rețele corupte care au ținut țara pe loc. „Parlamentul este instituția esențială a democrației, pentru ca moldovenii să înceapă să trăiască mai bine, noi trebuie să votăm legi bune, trebuie să muncim în parteneriat cu instituțiile care le vor oamenilor binele”, a mai spus Mihai Popșoi.

„Vrem să facem din Parlament una dintre cele mai transparente instituții din țară, în care oamenii să poată vedea oricînd ce se dezbate, ce fac parlamentarii și cum sînt cheltuiți banii publici. Vom veni rapid cu un plan de măsuri pentru a crește transparența acestei instituții”, a mai spus deputatul.

Mihail Popșoi a notat că își dorește un dialog civilizat între putere și opoziție.

Sursa: IPN