ION CEBAN CATRE PARINTI: NU DUCETI COPIII PE TERENURILE DE JOACA DEJA SIGILATE

Locuitorii municipiului Chișinău sînt nemulțumiți de faptul că autoritățile au decis sigilarea terenurilor de joacă pentru copii. În opinia părinților, este imposibil să țină copii închiși în casă toată ziua. De partea cealaltă, primarul general al capitalei Ion Ceban spune că deși terenurile de joacă sînt dezinfectate, acestea încă reprezintă pericol pentru societate.

„Terenurile de joacă oricum sînt dezinfectate, dar nu este suficient ca măsură de protecție. Principalul argument este că trebuie să excludem aglomerația, adunarea copiilor în nemijlocita apropiere unul de altul și asta este cea mai corectă măsură de protecție. Stați acasă”, a îndemnat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Deși terenurile de joacă pentru copiii au fost sigilate cu ajutorul unor benzi speciale, edilul capitalei spune că multe dintre ele au fost rupte.

„Sînt terenuri de joacă unde de zeci de ori au fost rupte aceste benzi. Avem oameni inventivi, nu le rup cu totul, le dezlipesc și după utilizare le lipesc înapoi. Nu este bine așa, este bine să ne protejăm copii, să ne protejăm pe noi, mediul în care ne aflăm. Asta înseamnă să evităm la maxim locurile de aglomerație din municipalitate, or, terenurile de joacă, de sport sînt astfel de locuri”, a precizat Ion Ceban.

El s-a pronunțat și asupra situației din parcuri.

„Se dezinfectează și băncile, și parcurile. A fost făcut un lucru enorm în ultimele cîteva zile. În condiții deloc ușoare se realizează această muncă. Vreau să vă îndemn să respectăm muncă acestor oameni și activitatea lor. Nu este deloc ușor. Sînt măsuri speciale de protecție pentru ei. Lucrează în condiții mai dificile decît de-obicei”, a menționat Ion Ceban.

La data de 16 martie autoritățile au decis sigilarea terenurilor de joacă pentru copii.

Sursa: IPN