IGOR DODON A PARTICIPAT LA SLUJBA OFICIATA LA CATEDRALA MITROPOLITANA

Președintele Republicii Moldova a participat la slujba ceremonială de la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” oficiată cu prilejul marcării a 30 de ani de slujire arhierească și 45 de ani de slujire clericală a ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. Igor Dodon i-a adresat sincere felicitări Înalt Prea Sfinţiei Sale cu ocazia acestei date semnificative.

Șeful statului a menționat că sub conducerea și îndrumarea ÎPS Vladimir, a început perioada de renaștere a ortodoxiei în Moldova, fiind edificate sute de biserici și mănăstiri. Biserica este implicată activ în procesul de consolidare a societății, participă la numeroase evenimente sociale și de caritate, promovează valorile tradiționale ale poporului moldovenesc.

De asemenea, Președintele țării a declarat că datorită eforturilor Mitropolitului Vladimir, Biserica Ortodoxă a Moldovei a căpătat independență în toate chestiunile interne, rămînînd parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Totodată, Igor Dodon a menționat că peste 90% din cetățenii țării noastre sînt creștini ortodocși și doar păstrînd și propovăduind credința noastă ortodoxă care este pilonul statalității noaste, țara noastră are viitor.

Președintele țării a dorit ÎPS Mitropolitului Vladimir multă sănătate și ajutorul Domnului în toate acțiunile întru binele Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova