IGOR DODON A PARTICIPAT LA EVENIMENTELE FESTIVE ORGANIZATE CU PRILEJUL SARBATORII ”HEDERLEZ”

În timpul vizitei în raionul Ceadîr-Lunga, șeful statului a participat la evenimentele festive organizate cu prilejul sărbătorii ”Hederlez”. Totodată, Președintele țării a vizitat ferma de cai „At-Prolin” din localitate. Aceasta este o întreprindere unică nu doar în Găgăuzia, ci în toată Moldova, unde sînt crescuți cai de rasă. Din acest considerent, ferma este inclusă în lista obiectivelor turistice.

De asemenea, la Ceadîr-Lunga, Igor Dodon a luat cunoștință cu operele meșteșugarilor găgăuzi, a vizitat masterclass-urile bucătarilor locali care și-au expus măiestria în cadrul acestei sărbători.

Agenda evenimentelor festive a mai inclus tradiționalele întreceri la hipism. În anul curent, la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, prima cursă de cai din cadrul competițiilor a fost pentru Cupa Președintelui, iar învingătorii acestei curse au primit premii din partea șefului statului.

La finele vizitei, Igor Dodon le-a mulțumit prietenilor găgăuzi pentru ospitalitate, pentru respectul pe care îl manifestă față de tradiții și credință. Totodată, Președintele țării a felicitat localnicii cu prilejul Zilei Victoriei care va fi marcată în curînd și le-a dorit pace și bucurii.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova