ELEVII CLASELOR A V-VIII-A CU REZULTATE PROASTE LA INVATATURA NU VOR MAI RAMINE REPETENTI

Elevii claselor a V-VIII-a care au rezultate proaste la învățătură nu vor mai rămîne repetenți. Repetenția a fost exclusă în premieră din învățămîntul general, ca urmare a mai multor modificări la Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățămîntul primar și secundar, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Potrivit altor modificări, toți elevii claselor a I-IV-a vor fi evaluați prin descriptori, iar elevii ciclului gimnazial și liceal, vor fi evaluați prin descriptori la disciplinele: Educație pentru societate, Educația muzicală, Educație plastică, Educație tehnologică, Educație fizică și Dezvoltare personală.

La propunerea Consiliului Național al Elevilor, a fost exclusă notarea elevilor pentru comportament la lecție, nerealizarea temei pentru acasă, lipsa caietului, manualului, rechizitelor, agendei elevului la lecție, precum și pentru absența de la ore a elevului, inclusiv în cazul absenței de la evaluări.

Sursa: IPN