DOI STUDENTI DIN ISRAEL, IMPLICATI IN TRAFIC DE DROGURI, RISCA INCHISOARE SI PENTRU TENTATIVA DE MITUIRE

Doi cetăţeni ai Israelului, membri ai unei grupări criminale specializate în circulația ilicită a drogurilor, au fost reţinuţi după ce au încercat să mituiască oamenii legii pentru a nu fi traşi la răspundere.

Potrivit datelor oferite de Serviciul de Informaţii şi Securitate, la mai puțin de o săptămînă de la descinderile în masă pe adresele mai multor cetățeni ai statului Israel, studenţi în R. Moldova, membri ai unei grupări criminale specializate în circulația ilicită a drogurilor în scop de profit, doi dintre ei au încercat să mituiască oamenii legii pentru a nu fi traşi la răspundere.

Astfel, în seara zilei de 4 noiembrie curent, ofiţerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate, de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în flagrant delict, au reţinut doi tineri israelieni cu vîrsta de 23 și, respectiv, 24 de ani care intenţionau să transmit bani pentru a nu fi traşi la răspundere penală.

Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere și persoane publice din cadrul Biroului de Migrație și Azil, dar și la alți angajaţi din instituțiile implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. Urmare a perchezițiilor corporale, asupra acestora au fost depistaţi și ridicaţi 2600 de euro. După ce au fost audiaţi, cei doi și-au recunoscut parțial vinovăția și au consimţit să colaboreze cu organele de ocrotire a normelor de drept. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei doi riscă o pedeapsă de pînă la 12 ani de închisoare.

La începutul săptămînii curente, conducerea Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a anunţat că va înăspri regulile de admitere pentru cetățenii străini. Printre noile restricţii enunţate figurează introducerea procedurii de testare antidrog pentru cetățenii străini atît la admiterea la studii, cît şi la fiecare sesiune de examene, iar cei care vor încălca aceste reguli vor fi exmatriculaţi.