CNAS: IN 2019 TOATE PRESTATIILE SOCIALE AU FOST TRANSFERATE LA TIMP

Casa Națională de Asigurări Sociale informează că astăzi, 19 decembrie, a fost efectuat ultimul transfer din acest an pentru achitarea prestațiilor sociale. Suma totală pentru finanțarea pensiilor, indemnizațiilor, alocațiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensațiilor etc. în 2019 a constituit aproape 21 de miliarde lei.

CNAS menționează într-un comunicat de presă că plata prestațiilor sociale a fost efectuată în volum deplin conform graficului stabilit. CNAS îndeamnă beneficiarii de prestații sociale să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii pînă la 26 decembrie, curent. După această dată sumele nesolicitate de bani vor fi returnate la bugetul asigurărilor sociale de stat pentru încheierea anului financiar.

Plata pensiei stabilite, dar neîncasate pe o perioadă de 6 luni de către beneficiar se suspendă. Plata pensiei se reia din luna în care beneficiarul a depus cererea şi actele ce confirmă dreptul său la plata pensiei, aceasta fiind achitată retroactiv pe o perioadă de cel mult 3 ani anteriori datei solicitării, dar nu mai devreme de data suspendării.

În prezent, 40 de subdiviziuni teritoriale ale CNAS deservesc circa 1,2 milioane de beneficiari de plăti sociale.

Sursa: IPN