CE SPUNE DESPRE SANATATEA TA ELEMENTUL ZODIEI IN CARE TE-AI NASCUT

Zodiacul european este dominat de patru elemente primordiale care sînt strîns legate nu numai de destinul nostru, ci și de sănătatea și echilibrul nostru interior. Află care este elementul zodiei tale și ce îți transmite el despre starea ta de sănătate.

Sănătatea este cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, iar zodiacul ne poate oferi cîteva indicii despre imunitatea și rezistența noastră în fața bolilor, despre punctele noastre vulnerabile sau despre capacitatea noastră de recuperare. Iată ce spune elementul zodiei tale despre sănătatea ta.

 

Zodiile de Foc

Elementul Foc domină sursa de energie a organismului, adică hrănirea, asimilarea, digestia și transformarea hranei în energie. În cuvinte mai simple și metaforice, organismul arde calorii pentru a păstra elementele nutritive și pentru a acumula mai multă energie. De aceea, zodiile de Foc sînt, poate, printre cele mai rezistente în fața microbilor cu care vin în contact zi de zi precum bacteriile și virusurile.

Elementul Foc te apără dehipertensiune, afecțiuni cardiace și probleme cu circulația

Pot apărea probleme grave de sănătate: cînd ești foarte obosit, cînd te enervezi și te consumi inutil din cauza problemelor cotidiene.

 

Zodiile de Pămînt

Elementul Pămînt domină scheletul, oasele, punctele de echilibru și sistemul excretor. El are o influență puternică asupra resorturilor de recuperare, reparare, creștere și reproducere din organism. Cînd energia acestui element scade, pot apărea probleme legate de greutate, dezechilibre ale glandelor sau tumori.

Elementul Pămînt te apără de: boli ale oaselor și mușchilor, disfuncții ale organelor esențiale, probleme cu digestia și eliminarea toxinelor, probleme de metabolism.

Pot apărea probleme grave de sănătate: cînd neglijezi dieta sănătoasă, cînd devii sedentar, cînd începi să acumulezi kilograme.

 

Zodiile de Aer

Elementul Aer guvernează sistemul nervos și pe cel circulator, precum și mișcarea și respirația. Dacă Aerul este și elementul zodiei tale, atunci trebuie să știi că punctele forte ale organismului tău sînt legate de zonele guvernate de el.

Elementul Aer te apără de: problemele locomotorii, afecțiunile articulațiilor, insomnie, boli de piele, pierderea memoriei.

Pot apărea probleme grave de sănătate: cînd suferi de carențe de minerale esențiale precum fier, magneziu sau zinc, cînd devii sedentar, cînd te ocupi de activități care presupun efort fizic intens.

 

Zodiile de Apă

Elementul Apă guvernează sistemul limfatic și toate fluidele corpului, dar și sistemul reproducător și organele genitale. Zodiile de Apă au o rezistență mai scăzută la bacterii și infecțiile cu ciuperci, absorb energia negativă a celor din jur și sînt mai predispuse la dezechilibre hormonale.

Elementul Apă te apără deprobleme digestive, afecțiuni oculare, afecțiuni legate de circulația sîngelui.

Pot apărea probleme grave de sănătate: cînd începi să mănînci dezordonat și suferi de deshidratare, cînd îți dezechilibrezi metabolismul cu alimente neadecvate, cînd muncești într-un mediu cu temperaturi ridicate sau foarte scăzute.

Sursa: libertatea.ro