BARBAT ACUZAT CA SI-A ABUZAT FIICELE MINORE, CONDAMNAT LA DETENTIE PE VIATA

Un bărbat din nordul țării, acuzat că și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, a fost condamnat la detenție pe viață. Procuratura raionului Ocnița i-a înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală. Sentința de condamnare a fost dictată de Judecătoria Edineţ, sediul Ocnița, și poate fi contestată în instanța de apel.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, timp de doi ani, între 2018 - 2020, bărbatul și-a abuzat sexual fiica de 14 ani și a hărțuit-o pe sora acesteia, de 11 ani. Mama fetelor era la muncă peste hotare, acestea fiind în grija tatălui.

Totul a ieșit la iveală după ce fiica mai mare i-a povestit bunicii despre faptele tatălui. Femeia a anunțat oamenii legii. Bărbatul a fost reținut și deținut în custodia statului pînă la pronunțarea verdictului. Fiind audiat de procurori, nu și-a recunoscut vina. Acesta a mai fost condamnat mai devreme pentru acțiuni similare, comise față de soție.

Fetelor le-a fost oferită asistență medicală, socială și consiliere psihologică.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, pe parcursul anului trecut, în 212 cazuri minorii au fost victime ale infracțiunilor sexuale. 69 dintre copii au fost abuzați sexual chiar în propria familie. De cele mai multe ori (39 de cazuri) abuzatorii au fost rude apropiate. În 16 cazuri copiii au fost abuzați sexual de tații biologici, iar în 14 cazuri – de către concubinii mamelor.

Sursa: IPN