APARATORII ANIMALELOR INDEAMNA CHISINAUIENII SA-L VOTEZE PE ION CEBAN

Mai mulți apărători ai drepturilor animalelor susțin că își doresc un viitor primar al municipiului Chișinău care să rezolve problema animalelor fără stăpîn. Aceștia declară, în unanimitate, că anume Ion Ceban este acea persoană. Ei au chemat locuitorii orașului să participe la alegeri și să-l susțină pe candidatul socialiștilor.

Într-o conferință de presă la IPN, Irina Iacovenco, președinta organizației „Jiva” de protecție a drepturilor animalelor, a declarat că are încredere în Ion Ceban și crede că el va putea face „ordinea care nu s-a făcut 25 de ani în oraș”. Potrivit Irinei Iacovenco, situația animalelor fără stăpîn este critică și este nevoie de o reformă.

Mihail Golovin, adjunctul directorului Centrului de sterilizare din Chișinău, spune că este nevoie în administrația municipală de o persoană care e gata să-i asculte pe promotorii drepturilor animalelor, o persoană de încredere, cum este Ion Ceban.

Chinologul Constantin Ciuperca declară că, pe lîngă problemele animalelor fără stăpîn, este și lipsa de infrastructură pentru animalele de companie. „Analizînd campania electorală a lui Ion Ceban, sînt sigur că e un om căruia îi pasă de acest oraș și va putea face ca problemele ambelor părți să fie rezolvate”, a declarat Constantin Ciuperca.

Sabrina Amaia, voluntar, susține că în școli trebuie să fie introdus un program obligatoriu care să „educe atitudinea umană față de animale”. Tînăra spune că zilnic este martora atitudinii inumane față de animale, mai ales din partea copiilor, care „nu cunosc cum să se comporte cu animalele”.

Tatiana Cococenco, voluntar, spune că animalele fără stăpîn pot fi implicate în proiecte sociale. Femeia spune că „animalele pot fi implicate în diferite terapii pentru persoanele care au probleme de sănătate”. Doar că aceste proiecte trebuie să fie implementate cu susținerea autorităților.

Sursa: IPN