A MURIT INTERPRETA LIDIA BEJENARU

Tragedie în lumea muzicii populare din Republica Moldova. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii”, a decedat.

Nu se cunoaște deocamdată cauza decesului îndrăgitei interprete de muzică populară. Lidia Bejenaru s-a născut pe 3 mai în 1953. Toată viața a cîntat în Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sîrbu” din Soroca între anii 1968–1971.

Din 1971, timp de un an este metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocîrlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” între 1973–1974 și „Lăutarii” din 1978. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993. Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cîntecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă” a apărut după 20 de ani de activitate scenică. În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros. Au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.